Draadloos netwerk online kopen

Draadloze netwerkverbindingen zijn super handig, maar het is enorm balen als je WiFi netwerk niet lekker werkt en de online verbinding telkens verbroken wordt. Wat doe je dan als dit gebeurt? Gelukkig hebben wij de juiste apparatuur om dat op te lossen. We geven je natuurlijk ook advies over wat je precies moet aanschaffen om een snelle en betrouwbare WiFI verbinding aan te leggen of een bestaand netwerk te verbeteren. Zodat je overal in huis snel en stabiel internet hebt, op de zolder, in de badkamer en zeker achter in de tuin waar de zon lekker schijnt. Kijk en lees wat je vandaag kunt bestellen om morgen een betere WiFi verbinding aan te leggen.

Wanneer gebruiken we een draadloos netwerk?

Wat Wifi is, weten we allemaal wel. Met Wifi kun je lekker draadloos internetten, tenminste dat is de bedoeling. Het is echt super handig om je laptop open te doen en meteen een snelle internetverbinding te hebben. Het is ook heel handig voor je smartphone, zo gebruik je geen data uit je databundel. Maar wat als je WiFi wel aanstaat, maar niet goed werkt? WiFi is net een huiskamer, als je er met twee of drie mensen zit dan kun je elkaar goed verstaan. Maar zet eens dertig mensen in een huiskamer. Het is dan onmogelijk om iemand die aan de andere kant van de kamer zit te verstaan. Die moet heel hard roepen en soms meerdere keren herhalen voordat je hoort wat hij of zij zegt.

Waarom werkt WiFi niet lekker?

Werken via een draadloos netwerk, lees WiFi, is de laatste jaren razend populair geworden. Met een WiFi scanner kun je in elk flatgebouw werkelijk tientallen WiFi routers zien die allemaal door elkaar roepen. Geen wonder dat dit tot slechte verbindingen kan leiden. Last van wegvallende of slechte WiFi verbinding? Zit je ver van je router? Installeer dan een Wifi versterker. Zit je dichtbij je router en valt je verbinding nog steeds weg, dan heb je last van interferentie in je draadloos netwerk. Probeer dan een ander WiFi kanaal. Helpt dat ook niet, upgrade dan naar de 5 GHz band. Klinkt dit als Russisch voor je? Geen nood, we leggen hierna precies uit wat je moet weten om eenvoudig je razendsnel draadloos netwerk aan te leggen, zodat je in elke uithoek van je huis en tuin een prima internetverbinding hebt.

De techniek achter een draadloos netwerk

WiFi is begonnen op de 2,4 Gigahertz (GHz) band. Elke router, oud of nieuw, gebruikt deze frequentieband nog steeds. Deze band heeft maar 13 kanalen, die elkaar ook nog eens overlappen. Je hebt dus altijd last van geroezemoes van routers op het naburige kanaal. Hebben veel mensen in je straat, of in je flat een WiFi router, dan zitten al die 13 kanalen in de 2,4 GHz propvol. Het gevolg: langzame verbindingen die ook nog eens snel wegvallen. De oplossing: stap over op de veel minder drukke en ruimere 5 GHz Wifi band. Deze band biedt veel meer kanalen die elkaar niet overlappen. Je hebt dus veel minder kans dat jouw WiFi router overschreeuwd wordt door andere routers in de straat.

Je draadloos netwerk upgraden

Heb je nog geen router of internetmodem in je draadloos netwerk opgenomen die op de snelle 5 GHz band werken? De snelste en handigste oplossing is om er dan eentje nieuw bij ons te kopen en die te installeren in je draadloos netwerk. Na uitpakken sluit je hem eenvoudig aan op je bestaande internetaansluiting. Dit doe je met het bijgeleverde netwerkkabeltje. Het is dan wel handig om de WiFi in je oude internetmodem gewoon uit te zetten. Je nieuwe modem verzorgt dan automatisch tijdens het opstarten de verbinding op zowel de 2,4 GHz band met de wat oudere apparaten en op de 5 GHz band met alle nieuwe apparaten.

Bereik draadloos netwerk vergroten met WiFi versterker

De razendsnelle 5 GHz verbinding heeft slechts één nadeel. Het bereik is wat kleiner dan de oude 2,4 GHz verbinding. De radiogolven van de 5 GHz band gaan wat minder makkelijk door muren en vloeren. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen met een WiFi versterker in je draadloos netwerk. Een WiFi versterker is een apparaat dat het WiFi signaal opvangt en het opnieuw uitzendt. Je plaatst een WiFi versterker op een plek in huis waar je nog een goed signaal binnen je draadloos netwerk hebt. Bijvoorbeeld in de keuken. De WiFi versterker maakt contact met de router in de meterkast en zendt het signaal opnieuw uit. Zit je in de tuin, dan kan je laptop of smartphone misschien geen contact maken met de WiFi router in de meterkast, maar kan het signaal van de WiFi versterker in de keuken prima ontvangen.

Soorten WiFi versterkers

Hiermee heb je het probleem van een slecht WiFi signaal in de tuin opgelost! Hetzelfde gaat natuurlijk ook op voor de hobbyzolder, garage of elke andere plek die op een afstand van het modem ligt. Plaats een tweede WiFi versterker op de eerste verdieping en je hebt op zolder meteen een prima verbinding. Wel even opletten. Er zijn namelijk twee groepen WiFi versterkers. De eerste groep met alleen 2,4 GHz band. Deze zijn prima geschikt als je een goed werkend 2,4 GHz WiFi draadloos netwerk wilt uitbreiden. De tweede groep met zowel 2,4 GHz en 5 GHz WiFi. Gebruik deze als je een 5 GHz draadloos netwerk wilt uitbreiden.

WiFi draadloos netwerk adapter

WiFi adapters zijn super handig als je nog een oud apparaat zonder WiFi in je draadloos netwerk hebt. Met een adapter voorzie je dat in een paar seconden van een WiFi verbinding. Heb je een apparaat dat alleen met 2,4 GHz Wifi werkt? Dan kun je het met een 5 GHz WiFi dongle in een paar seconden een stuk snellere en stabielere verbinding geven op de 5 GHz WiFi band. WiFi adapters in je draadloos netwerk opnemen is simpen en ze zijn eenvoudig in gebruik. Plug de adapter in een vrije USB poort en wacht tot de adapter wordt herkend. Wordt er gevraagd om een software driver, gebruik dan de bijgeleverde CD of kijk even op de site van de fabrikant voor de nieuwste drivers.

Soorten draadloos netwerk adapters

Er zijn twee groepen WiFi adapters De ene groep werkt alleen op 2,4 GHz. Deze is prima geschikt voor een goed werkend 2,4 GHz WiFi draadloos netwerk. De andere groep kan zowel de 2,4 GHz als de 5 GHz band aan. Je kunt dan met elk 5 GHz draadloos netwerk verbinding maken, ook onderweg. Wel zo makkelijk. Om van de hoge doorvoersnelheid die een 5 GHz WiFi draadloos netwerk biedt gebruik te kunnen maken heb je een USB 3.0 op je apparaat nodig. Natuurlijk werken deze dongle’s ook prima in een USB 2.0 poort maar de maximale snelheid die je dan kunt halen is de maximum USB 2.0 snelheid en die is 480 Mb/s.

Vragen en advies

Heb je vragen over een draadloos netwerk, heb je vragen over welke van onze netwerkvoorzieningen te kiezen of wens je een meer technische vraag over een draadloos netwerk te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links