Draadloze opladers online kopen

Het draadloos opladen van je smartphone heeft veel voordelen. Je kunt je telefoon op die manier namelijk opladen zonder de ongemakken van de kabels van een USB lader. Nooit meer tegen die kabel aan lopen en nooit meer prutsen met die micro USB connector in je telefoon. Draadloos opladen is mogelijk met behulp van een handige draadloze oplader die door middel van een zender met je smartphone communiceert. Je kunt een draadloze oplader direct in onze webshop bestellen.

De voordelen van draadloos opladen

Draadloos opladen heeft de toekomst. Steeds meer apparaten worden uitgerust met deze mogelijkheid. Dat geldt zeker voor smartphones. Je smartphone draadloos opladen doe je immers bijna dagelijks bij normaal gebruik. We gebruiken onze mobiele telefoon tegenwoordig voor zoveel meer dan alleen maar telefoneren. Eigenlijk is dat telefoneren bijzaak geworden, want ook om een gesprek te voeren zijn er nu andere opties dan het feitelijke telefoneren. Alle apps die op een telefoon staan vragen veel energie van de batterij. Daarom draadloos opladen zo handig. Je hebt namelijk vast wel eens meegemaakt dat je tegen je toestel of tegen de kabel aanliep, waardoor de oplader compleet uit de muur getrokken werd of zelfs kapot ging. Of nog erger: je telefoon maakte hierdoor een flinke klap op de grond. Ook het prutsen met die micro USB connector in je toestel kan voor veel ergernis zorgen en de connector kan door veelvuldig gebruik beschadigd raken. Dit is namelijk een van de meest kwetsbare plekken in je smartphone. Met draadloos opladen zijn deze problemen verleden tijd.

Nooit kapotte kabels

Je kent het vast wel: je wilt je telefoon opladen en de oplader werkt niet. Als je nog eens goed kijkt blijkt dat de kabel kapot is. Vooral huisdieren kunnen hier nogal eens de boosdoener zijn, zij zijn dol op de weekmakers die in dit soort kabels worden gebruikt. Die hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht en nodigen uit om op de kabel te knagen. Ook het continue insteken en uittrekken van de kabel zorgt al snel voor schade aan je oplader. Dan is draadloos opladen echt een uitkomst. Dan hoef je namelijk niet meer bang te zijn dat de kabel van je smartphone kapot is op het moment dat jij je telefoon dringend moet opladen omdat de batterij bijna leeg is. Als je kiest voor draadloos opladen zit je nooit meer met een lege telefoon op belangrijke momenten. Je kunt je smartphone waar je maar wilt draadloos opladen, als er een stopcontact beschikbaar is. Je kunt met een draadloze oplader niet alleen mobiele telefoons opladen, maar alle apparaten die hiervoor geschikt zijn, zoals tablets en muziekspelers.

Draadloos opladen: hoe werkt het?

Draadloos opladen, ook wel bekend onder de Engelse term wireless charging, gaat met behulp van een zogenaamde Qi lader. Hierdoor hoeft er geen bedrade verbinding gemaakt te worden tussen het apparaat en de oplader. De oplader zelf zul je wel nog in het stopcontact moeten steken, de draadloze oplader zal immers wel ergens stroom vandaan moeten halen. Je smartphone leg je vervolgens op de oplader neer en het draadloos opladen kan beginnen. Maar hoe werkt deze Qi-technologie nu eigenlijk? Deze techniek werkt op basis van inductie. Het platform van de Qi oplader waar je je toestel op legt, is voorzien van een spoel die een elektromagnetisch veld uitstraalt. Jouw smartphone bevat zo’n zelfde spoel, die het elektromagnetische veld kan absorberen. Vervolgens wordt dit omgezet in energie, waarmee de accu wordt gevuld. De maximale afstand tussen draadloze oplader en toestel is afhankelijk van de lader, maar zal maximaal rond de 4 centimeter liggen. Steeds meer smartphones zijn geschikt voor deze manier van draadloos opladen. Je kunt in de specificaties van jouw smartphone zien of dit ook voor jouw toestel geldt. Als dit het geval is dan kun je zonder problemen een draadloze oplader voor je telefoon gebruiken.

Opladers voor elk type toestel

Draadloos opladen wordt binnen afzienbare tijd de standaard. Je kunt een draadloze oplader Samsung nu heel voordelig kopen in onze webshop. Deze is geschikt voor alle Samsung apparaten, zowel smartphones als tablets, die de mogelijkheid hebben om via deze Qi technologie te communiceren. Dit kun je controleren in de handleiding of aan de hand van merk en type van je apparaat op het internet. De meeste moderne tablets, smartphones en andere mobiele apparaten beschikken over deze techniek en kun je dus probleemloos draadloos opladen. Ook voor de apparaten van Apple is draadloos opladen mogelijk. Een draadloze oplader iPhone kun je gebruiken voor vrijwel alle Apple apparaten die de laatste jaren zijn uitgebracht. Je kunt controleren of jouw Apple model hiervoor geschikt is op de Apple. Je apparaten draadloos opladen is simpel en praktisch omdat je op deze manier overal en altijd de batterij kunt opladen, zonder last te hebben van kabels. Ook erg handig als je gebeld wordt tijdens het opladen, je tilt je toestel namelijk makkelijk van de draadloze oplader, zonder verstrikt te raken in kabels of deze per ongeluk los te trekken.

Vragen en advies

Kies het product dat je nodig hebt en ga aan de slag met draadloos opladen! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links