Draadloze camera online kopen

Een draadloze camera kan allerlei functies hebben. Zo is hij zeer geschikt om als beveiligingscamera in te zetten. Je kunt eenvoudig zien wie er voor de deur staat of wat er in je tuin gebeurt. Ze zijn ook ideaal om de kinder- of babykamer in de gaten te houden. Kies je voor een draadloze camera met een ingebouwde microfoon, dan kun je ook nog horen wat er gebeurt. Bij camera’s voorzien van een intercom kun je een gesprek voeren. Je kunt met een draadloze camera beelden op afstand bekijken of opnemen en ze later weer terugkijken. Dit opnemen kan continue, volgens een bepaald schema of alleen als er bewegingen gedetecteerd worden.

Hoe werkt een draadloze camera?

Een draadloze camera werkt via je netwerk thuis of op de werkplek. Je kunt de beelden van je draadloze camera dus rechtstreeks bekijken op je PC of smartphone. Voor je smartphone download je de app die door de fabrikant in de app store wordt aangeboden. Deze app is vrijwel altijd gratis. Voor de PC zijn er twee opties. De eerste optie is om met je Internet browser contact te maken met de draadloze camera. Kijk in de gebruiksaanwijzing van de draadloze camera welk adres je hiervoor moet gebruiken. Veel modellen bieden ook de mogelijkheid om een software pakket op je PC te installeren. Hiermee stel je de opnamefunctie en andere opties van de draadloze camera in.

Draadloze camera aansluiten

Een draadloze camera is eenvoudig te koppelen met het draadloze netwerk bij je thuis of met het netwerk van je bedrijf. Veel types zijn bijvoorbeeld uitgerust met een WPS knop. WPS staat voor Wifi Protected Setup. Druk op zowel je draadloze camera als op het draadloze modem op de WPS knop en je draadloze camera maakt automatisch verbinding met het modem. Is je draadloze camera of Internet modem niet voorzien van een WPS knop, dan dien je bij de draadloze camera handmatig het WiFi password in te voeren. In de gebruiksaanwijzing van de draadloze camera staat hoe je te werk moet gaan. De meeste draadloze camera’s hebben ook een mogelijkheid om ze met een netwerkkabel op je computernetwerk aan te sluiten. Deze zijn uitgerust met de een standaard RJ45 aansluiting. Het aansluiten via een netwerkkabel is eenvoudig. Steek het ene uiteinde van de netwerkkabel in de draadloze camera en het andere uiteinde in een vrije netwerkaansluiting van je Internet modem. Je draadloze camera zal automatisch een netwerk IP adres ophalen en is daarna klaar voor gebruik.

Energievoorziening van de cameraset

Draadloze camera’s werken standaard op het lichtnet. Hierbij moet je dus met de plaatsing van de set rekening houden. Sluit je draadloze camera aan met het bijgeleverde snoer of met de bijgeleverde lichtnetadapter. Er zijn gespecialiseerde types waarbij de energievoorziening via de netwerkkabel verloopt. Dit wordt Power over Ethernet (PoE) genoemd. Voor tijdelijk gebruik zijn er draadloze camera’s die op een accu werken. Deze kunnen vaak een hele dag of nacht op een enkele acculading werken. Dit type is bijzonder handig als je met je baby uit logeren gaat of als je tijdelijk een object in de gaten wilt houden.

Draadloze camera voor binnen of buiten

Er is veel keus in dit soort camera’s. Om snel een goede keus te kunnen maken, zetten we hier onder de belangrijke opties op een rij. Wil je er een aanschaffen voor binnengebruik of wil je hem gebruiken voor buitenobservatie? Wil je kijken wie er voor je deur staat of wat er in de tuin gebeurt, kies dan voor een buitencamera en hang deze buiten op. Een buitencamera kan tegen ons Nederlandse weer, zodat je er lange tijd plezier van hebt. Wil je het apparaat alleen voor binnenobservatie gebruiken dan is een binnencamera voldoende. Een buitencamera kun je natuurlijk binnen gebruiken, andersom is dat niet het geval.

Resolutie en nachtzicht

De resolutie van een camera bepaalt hoeveel detail je in een beeld kunt onderscheiden. Hoe hoger de resolutie van een camera is, hoe meer detail je zult kunnen onderscheiden. Een hoge resolutie is belangrijk bij bijvoorbeeld het onderscheiden van gezichten. Een hogere resolutie betekent vaak een iets hogere prijs, maar is de investering waard. Vaak worden deze camerasets gebruikt wanneer het donker is. Daar moeten ze wel geschikt voor zijn. Modellen met een nachtzichtoptie geven ook ‘s nachts een helder en duidelijk beeld. Dit type is voorzien van infrarood leds om de omgeving of ruimte waar de draadloze camera staat opgesteld te verlichten. Infrarood licht is onzichtbaar voor het menselijke oog maar duidelijk waar te nemen door de nachtzichtcamera. Deze werken ook in het absolute donker en geven ook dan een duidelijk en detailrijk beeld.

Bewegingsdetectie

Je wilt natuurlijk niet de hele dag voor een beeldscherm zitten om te kijken of er wat gebeurd. Daarvoor is bewegingsdetectie ontwikkeld. Het apparaat houdt de omgeving in de gaten en zodra er een beweging in het beeld wordt gedetecteerd, geeft de set je een melding. Dit kan een melding op je smartphone zijn, een sms of een e-mail. Je kunt daarna rustig de camerabeelden of opname bekijken en als dat nodig blijkt te zijn actie ondernemen. De gevoeligheid van de bewegingsmelding is in te stellen, zodat je geen melding krijgt als een boom heen en weer gaat door de wind, maar wel als er een persoon in beeld verschijnt.

Beeldhoek

De keuze van je draadloze setup hangt voor een deel ook af van de ruimte waarin je hem wil gebruiken. De beeldhoek bijvoorbeeld is de hoek die door de set kan worden overzien. Hang je een draadloze camera met een beeldhoek van 90 graden in de hoek van bijvoorbeeld een woonkamer, dan heb je precies een beeld van muur tot muur. Wil je een grotere ruimte overzien, kies dan voor een grotere beeldhoek. Wil je meer detail kunnen waarnemen, bijvoorbeeld wie er bij de voordeur staat of wie er in de tuin rondloopt, kies dan voor een draadloze camera met een kleinere beeldhoek.

Pan, tilt en zoom

Een pan tilt en zoom (PTZ) functie is ideaal als je een grote ruimte in de gaten wilt houden en toch alle details goed wilt kunnen onderscheiden. Met de pan functie kun je de draadloze camera draaien en zo een ruimte scannen. Met de tilt beweging kun je het beeld op en neer bewegen Dit is handig als je de draadloze camera hoog hebt opgehangen. Door hem naar beneden te tilten kun je ook zien wat er vlak voor en onder gebeurt. Met de zoomfunctie kun je op details inzoomen, zodat details beter zichtbaar worden. Let op: een optische zoom heeft de voorkeur boven een digitale zoom. Bij een digitale zoom snijd je bij het weergeven een stuk van het beeld weg, maar wordt er geen detail aan het beeld toegevoegd. Bij een optische zoom voeg je bij het inzoomen meer details toe en krijg je een scherper beeld van de persoon of het object waar je op inzoomt.

Vragen en advies

Heb je vragen over draadloze camera’s, heb je vragen over welke van onze sets te kiezen of wens je een meer technische vraag over een draadloze camera te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links