Draadloze carkit online kopen

Een draadloze carkit is een ideaal hulpmiddel om tijdens het autorijden handsfree telefoongesprekken te voeren. De draadloze carkit maakt via een Bluetooth verbinding contact met je smartphone. Op die manier kan de kit een binnenkomend telefoongesprek aankondigen. Je kunt dan met een druk op de knop het gesprek opnemen of weigeren. Het gesprek wordt nu versterkt weergeven via de in de carkit ingebouwde luidspreker. De beller kan jou duidelijk horen via de in de kit ingebouwde microfoon. Wij verkopen diverse modellen plug and play draadloze carkit, die je op de zonneklep in je auto schuift en zonder verder montage of kabels direct in gebruik kunt nemen.

Waarom gebruik je een draadloze carkit?

Het is in Nederland en veel andere landen verboden om met je telefoon in de hand achter het stuur te bellen. Doe je dat toch, dan riskeer je een dikke boete wanneer dit wordt geconstateerd. Deze boete is vele malen hoger dan de kosten van een goede draadloze carkit. Zit je dus veel te bellen in de auto en heb je nog geen draadloze carkit in je auto geïnstalleerd, dan kun je beste meteen eentje bij ons bestellen. Het installeren is een fluitje van een cent. Je bent zo altijd voordeliger uit, omdat je nooit meer het risico loopt om een bekeuring te krijgen voor niet handsfree bellen.

Hoe werkt een Bluetooth carkit?

Het gebruik van een draadloze carkit geeft een stuk extra comfort. Je hoeft je smartphone niet meer uit je zak te halen terwijl je toch altijd kunt bellen. Zodra je de auto instapt, detecteert de smartphone dat de kit in de buurt is en maakt automatisch verbinding. De draadloze carkit geeft een signaal zodra er een telefoongesprek op je smartphone binnen komt. Je kunt het gesprek aannemen door op de knop met het meestal groene telefoontje van de kit te drukken. Daarna klinkt de stem van de beller luid en duidelijk uit de luidspreker van de draadloze carkit. De ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat de andere kant jou ook goed kan verstaan.

Draadloze carkit koppelen met smartphone via Bluetooth

Een draadloze carkit werkt via Bluetooth, Elke moderne smartphone is uitgerust met Bluetooth technologie. Bluetooth maakt het mogelijk om allerlei randapparatuur zoals je autoradio draadloos met je smartphone te koppelen. Bluetooth is eenvoudig in gebruik. Het enige dat je doen moet is het pairen van je smartphone met je draadloze carkit. Dit pairen hoef je maar één keer te doen. Vanaf het moment dat draadloze carje kit met je smartphone is gepaired, herkennen ze elkaar zodra ze bij elkaar in de buurt komen. In ruststand verbruikt een bluetooth verbinding weinig energie, iets dat de acculevensduur van je smartphone en randapparaten ten goede komt.

Soorten draadloze carkit en hun opties

Wij verkopen diverse soorten en modellen, ieder met hun eigen voordelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om meerdere smartphones met dezelfde draadloze carkit te koppelen. Denk aan andere bestuurders van de auto zoals partner, collega’s en kinderen. Wil je de kit voor meerdere mensen gebruiken, let dan bij het uitzoeken op met hoeveel telefoons een draadloze carkit gelijktijdig te koppelen is. Heb je een privé en een zakelijk toestel, let er dan op dat je een draadloze carkit uitzoekt die met twee toestellen gelijktijdig kan werken. De draadloze carkit werkt dan gelijktijdig samen met beide toestellen en geeft aan als er op een van beide toestellen een gesprek binnen komt. Hieronder bespreken we de verschillende soorten draadloze carkit, zodat je snel de juiste keus kunt maken.

Inbouw draadloze carkit

Deze kit heeft een aantal voordelen. Ze wordt vast gemonteerd en aangesloten op het boordnet van de auto. Nadat je de draadloze carkit en je smartphone gekoppeld hebt door ze met elkaar te pairen, heb je er geen omkijken meer naar. Zodra je je auto instapt en de contactsleutel omdraait, gaat de kit aan en maakt daarna meteen contact met je telefoon. De meeste types kunnen op je caraudio worden aangesloten. Hierdoor worden de speakers van de caraudio gebruikt voor het weergeven van het gesprek. Je hebt hierdoor altijd voldoende volume. De meeste types hebben een mogelijkheid voor een stuur unit. Hierdoor kun je je handen aan het stuur houden bij het opnemen en het harder en zachter zetten van het gesprek. Dit type is niet plug en play. Je moet de kit (laten) inbouwen en aansluiten op het boordnet van de auto. Hiervoor moet je over voldoende technische kennis beschikken. Het is ook mogelijk om de kit door een monteur in te laten bouwen. Kijk je hier tegen op, dan is een plug and play kit een oplossing.

Plug en play draadloze carkit

Een plug en play draadloze carkit is direct klaar voor gebruik. Door de ingebouwde accu is het niet nodig om kabeltjes aan te sluiten. Je kunt de kit eenvoudig op de zonneklep schuiven of op het dashboard van de auto zetten. Je hebt geen monteur of technische kennis nodig om deze kit te plaatsen. De plug en play methode heeft veel voordelen. De kit is eenvoudig te plaatsen en makkelijk weer uit de auto te halen. Dit is bijzonder handig als je bijvoorbeeld regelmatig in verschillende huur- of bedrijfsauto’s rijdt. Dit type is ook uitstekend geschikt om op andere plaatsen te gebruiken om handsfree te bellen, bijvoorbeeld als je thuis achter je computer zit te werken. De plug en play kit heeft ten opzichte van de inbouw kit ook een aantal nadelen. De accu die in de kit zit moet regelmatig worden opgeladen. Als alternatief kun je de kit met USB kabel en auto adapter op de accessoires plug in auto aansluiten. Hierdoor wordt de accu in de kit tijdens het rijden altijd bijgeladen. Een plug en play draadloze carkit heeft minder volume. In stille auto’s is dit geen probleem en vandaag de dag maken moderne voertuigen gelukkig een stuk minder herrie dan vroeger het geval was.

Draagbare of wearable draadloze carkit

Veel mensen weten niet dat een wearable headset ook prima als draadloze carkit werkt. Bij het voeren van een gesprek kun je je smartphone gewoon in je zak laten zitten of in de dashboard houder laten neerzetten. Met een simpele tik op het knopje van de headset kun je gesprekken aannemen en ophangen. Een wearable headset heeft veel voordelen. Hij is eenvoudig bij je te dragen, je hebt hem dus altijd bij de hand. De set is ook te gebruiken als je van en naar je auto loopt of onderweg stopt voor een maaltijd, kopje koffie of andere boodschap. Het gesprek blijft privé, anderen kunnen niet meeluisteren wat er door de beller gezegd wordt. Een wearable headset heeft ook een aantal nadelen. Hij moet regelmatig worden opgeladen. Uit hij hygiënisch oogpunt is het niet raadzaam om een headset met anderen te delen.

Vragen en advies

Heb je vragen over een draadloze carkit, heb je vragen over welke van onze sets te kiezen of wens je een meer technische vraag over een draadloze carkit te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links